Artemis banner

Σύστημα διαχείρισης αντλιών (κονσόλα)

ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΝΤΛΙΩΝ (ΚΟΝΣΟΛΑ)

Σε κάθε πρατήριο απαιτείται η παρακολούθηση και η καταγραφή των παραδόσεων καυσίμων, ειδικά μετά την ψήφιση του Ν. 3784 (ΦΕΚ 137Α / 07-08-2009) που αναφέρεται στην υποχρεωτική εγκατάσταση αυτόματων συστημάτων Εισροών-Εκροών σε όλα τα πρατήρια της χώρας. Για την κάλυψη αυτής της ανάγκης είναι απαραίτητο ένα ευέλικτο, ισχυρό και ταυτόχρονα απόλυτα σταθερό λογισμικό διαχείρισης αντλιών.

Το σύστημα PumpOmat της ORPAK αποτελεί κυριολεκτικά την ραχοκοκαλιά του συστήματος διαχείρισης του πρατηρίου, καθώς ενσωματώνει όλες τις κλασσικές λειτουργίες που παρέχουν οι ελεγκτές αντλιών (κονσόλες αντλιών), αλλά προσθέτει και πλήθος νέων δυνατοτήτων, οι οποίες ανοίγουν νέους ορίζοντες στις επιχειρήσεις εμπορίας καυσίμων.

Το PumpOmat, προϊόν εξέλιξης σε δεκάδες χώρες με χιλιάδες εγκαταστάσεις που καλύπτει όλους τους τύπους αντλιών, ενσωματώνει το σύνολο των χαρακτηριστικών που μπορεί να απαιτηθούν.

ΑΥΤΟΜΑΤΗ ΕΚΔΟΣΗ ΑΠΟΔΕΙΞΕΩΝ ΛΙΑΝΙΚΗΣ ΠΩΛΗΣΗΣ ΚΑΥΣΙΜΟΥ

Το προτεινόμενο σύστημα, καλύπτει πλήρως τις νέες διατάξεις της πολιτείας σχετικά με τα Συστήματα Εισροών - Εκροών και υποστηρίζει αυτόματη έκδοση Απόδειξης Λιανικής Πώλησης καυσίμου, προσφέροντας αξιοπιστία και ευελιξία καθώς είναι συμβατό με όλους τους τύπους αντλιών και εγγυάται ότι σε ενδεχόμενη αντικατάστασή τους παραμένει σε λειτουργία.

Το σύστημα προσφέρει δυνατότητα χρήσης απλού εκτυπωτή θερμικών αποδείξεων, στη θέση της ταμειακής μηχανής, με παράλληλη χρήση φορολογικού μηχανισμού, για τη σήμανση των Αποδείξεων. Με τον τρόπο αυτό, με έναν μόνο φορολογικό μηχανισμό καλύπτονται όλες οι ανάγκες έκδοσης παραστατικών του πρατηρίου.

Σε πρατήρια που παρουσιάζεται αυξημένη ζήτηση αποδείξεων λιανικής από τους οδηγούς για τα καύσιμα, υπάρχει δυνατότητα εγκατάστασης ειδικού θερμικού εκτυπωτή εξωτερικού χώρου κοντά στις αντλίες και η αυτόματη εκτύπωση απόδειξης στον εκτυπωτή αυτόν.

Επίσης το σύστημα αυτό είναι το μοναδικό σήμερα που προσφέρει τη δυνατότητα έκδοσης θεωρημένων φορολογικών Αποδείξεων Λιανικής από τους αυτόματους πωλητές καυσίμων.

ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΑΝΕΦΟΔΙΑΣΜΩΝ

Το σύστημα ελέγχου και διαχείρισης αντλιών καταγράφει αυτόματα κάθε συναλλαγή με όλα τα χαρακτηριστικά της όπως:

 • Ημερομηνία & ώρα ανεφοδιασμού
 • Αριθμό αντλίας
 • Αριθμό ακροσωληνίου
 • Είδος καυσίμου
 • Τιμή μονάδας καυσίμου
 • Ποσότητα που παραδόθηκε
 • Σύνολο αξίας
 • Κωδικό οχήματος / κάρτας (σε συνδυασμό με κατάλληλο εξοπλισμό)
 • Αριθμό κυκλοφορίας / Όνομα υπαλλήλου ή οδηγού που διενήργησε τον ανεφοδιασμό (σε συνδυασμό με κατάλληλο εξοπλισμό)

ΣΥΜΒΑΤΟΤΗΤΑ

Με το σύστημα διαχείρισης αντλιών PumpOmat? , δίνεται για πρώτη φορά η δυνατότητα στον ιδιοκτήτη πρατηρίου να αποκτήσει ένα σύστημα ελέγχου που δεν εξαρτάται από τον τύπο των αντλιών που διαθέτει.
Το PumpOmat? είναι συμβατό με όλους τους τύπους σύγχρονων αντλιών, επιτρέποντας την διατήρηση του συστήματος ελέγχου και αυτοματισμών των αντλιών σε περίπτωση αντικατάστασής τους.
Για το PumpOmat? δεν υπάρχει κανένας περιορισμός στην υποστήριξη οποιουδήποτε αριθμού αντλιών διαφορετικών κατασκευαστών ή / και τύπων στο ίδιο πρατήριο.
Το αποτέλεσμα είναι η διαχρονική αξιοποίηση της επένδυσης, όχι μόνο του συστήματος διαχείρισης αντλιών, αλλά και όλου του περιφερειακού εξοπλισμού που σχετίζεται με αυτό (π.χ. αυτόματου πωλητή, αναγνώριση υπαλλήλων & οδηγών, κ.α.).
Το σύστημα διαχείρισης αντλιών παρέχει δυνατότητα διασύνδεσης και με σύστημα ελέγχου δεξαμενών, υποστηρίζοντας τους μεγαλύτερους κατασκευαστές του χώρου.
Ειδικότερα, η διασύνδεση με ορισμένα συστήματα ελέγχου δεξαμενών, παρέχει δυνατότητα έκδοσης ισοζυγίου καυσίμων μεταξύ δεξαμενών & αντλιών (Ολοκληρωμένο Σύστημα Εισροών- Εκροών).

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ

Το σύστημα διαχείρισης αντλιών περιλαμβάνει ένα ιδιαίτερα απλό και απόλυτα φιλικό για τον χρήστη, γραφικό περιβάλλον χειρισμού, μέσα από το οποίο προσφέρονται λειτουργίες όπως:

 • Αλλαγή τιμών στις αντλίες
 • Κλείσιμο βάρδιας
 • Παρακολούθηση αθροιστών (κοντέρ)
 • Παρακολούθηση παραλαβών και αποθεμάτων δεξαμενών
 • Κλείδωμα αντλιών (όλων ή επιλεκτικά)
 • Παρακολούθηση συστημάτων επιβράβευσης πελατών (κάρτα bonus - συστήματα loyalty)
 • Παρακολούθηση συναλλαγών ανά υπάλληλο πλατείας και έλεγχο εισπράξεων ανά υπάλληλο
 • Υποστήριξη συστημάτων αναγνώρισης οχημάτων και οδηγών
 • Δυνατότητα αυτόματης έκδοσης παραστατικών
 • Σύνδεσης με αυτόματο πωλητή
 • OrPT/ OrSPT

Τερματική συσκευή ειδικά σχεδιασμένη για εξωτερική τοποθέτηση επάνω στις αντλίες του πρατηρίου ή σε ειδική βάση που τοποθετείται πάνω στη νησίδα και ενσωματώνει οθόνη 4 γραμμών, πληκτρολόγιο αφής 16 πλήκτρων, αναγνώστη tags, αναγνώστη πιστωτικών καρτών με EMV πιστοποίηση (η πλέον πρόσφατη προδιαγραφή ασφαλείας για συναλλαγές με πιστωτικές κάρτες εφοδιασμένες με ειδικό chip) και αναγνώστη έξυπνων και μαγνητικών καρτών.

Επιτρέπει με ιδιαίτερα απλό τρόπο την διαχείριση / ενεργοποίηση απεριόριστου αριθμού αντλιών με χρήση tags ή καρτών προσέγγισης καθώς και την υποστήριξη καρτών bonus (loyalty).

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ TAG ( TAG READER ) / OrTR

Ο αναγνώστης tags αποτελεί το πιο σύγχρονο μέσο αναγνώρισης υπαλλήλων πρατηρίου και οδηγών. Τοποθετείται πάνω ή δίπλα στις αντλίες και προσφέρει δυνατότητες όπως:

 • Ενεργοποίηση της αντλίας από υπαλλήλους πλατείας και τήρηση «ηλεκτρονικού πορτοφολιού» ανεξάρτητα για τον καθένα
 • Ενεργοποίηση της αντλίας από οδηγό ο οποίος προμηθεύεται καύσιμα με πίστωση
 • Ενεργοποίηση της αντλίας από οδηγό με χρήση προπληρωμένου tag ή κάρτας προσέγγισης
 • Προσθήκη πόντων bonus στον λογαριασμό οδηγού, κατά τη διάρκεια ανεφοδιασμού, αυτόματα και βάσει της πραγματικής αξίας αγοράς καυσίμου
 • Αυτόματη εμφάνιση των πόντων bonus που έχουν συλλεχθεί

ΕΚΤΥΠΩΤΗΣ

Εκτυπωτής ειδικά σχεδιασμένος για εξωτερικό χώρο, ιδιαίτερα στιβαρής κατασκευής για έκδοση κάθε είδους αποδείξεων συναλλαγών. Ανεξάρτητα από το πλήθος των αντλιών και ακροσωληνίων ένας ή περισσότεροι εκτυπτωτές μπορούν να εξυπηρετήσουν κάθε απαίτηση.

Τοποθητημένος επάνω ή δίπλα στις αντλίες μπορεί να καλύψει την ανάγκη έκδοσης θεωρημένων Αποδείξεων Λιανικής.

ΑΥΤΟΜΑΤΟΣ ΠΩΛΗΤΗΣ ΚΑΥΣΙΜΩΝ

Ο αυτόματος πωλητής αποτελεί ένα προηγμένης τεχνολογίας περιφερειακό του συστήματος ελέγχου αντλιών με πολυποίκιλη λειτουργικότητα, αφού περιλαμβάνει όλα τα χαρακτηριστικά της συσκευής OrPT, όπως περιγράφονται παραπάνω και επιπλέον τον πλέον αξιόπιστο αποδέκτη χαρτονομισμάτων.

Παράλληλα, διαθέτει δυνατότητα εκτύπωσης θεωρημένων Αποδείξεων Λιανικής για τις συναλλαγές καυσίμων.
Δείτε περισσότερα ...

adv speedDial 1

white_tick.png

Βρείτε μας στο Facebook

white_star.png

StepOne ERP

Εμπορική Διαχείρηση

StepONE box 1small

Πλήρης εμπορική εφαρμογή, με χαμηλό κόστος. Εύκολο στη χρήση, χωρίς πολύπλοκες λειτουργίες.
white_info.png

Τα Νέα μας...

Παράταση myDATA: Από 1.7.2021 η έναρξη της υποχρεωτικής διαβίβασης παραστατικών στην πλατφόρμα

Λαμβάνοντας υπόψη τις επιπτώσεις της πανδημίας, με κοινή απόφαση του Υφυπουργού Οικονομικών κ. Απόστολου Βεσυρόπουλου και του Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων κ. Γιώργου Πιτσιλή, μετατίθεται για την 1η/7/2021 η έναρξη της υποχρεωτικής ψηφιακής διαβίβασης στην πλατφόρμα των Ηλεκτρονικών Βιβλίων - myDATA για όλες τις επιχειρήσεις και για παραστατικά που εκδίδουν από αυτή την ημερομηνία και έπειτα.

Αντίστοιχα, τα παραστατικά που εκδίδουν οι επιχειρήσεις κατά το πρώτο εξάμηνο του 2021, θα πρέπει να διαβιβαστούν στην πλατφόρμα myDATA μέχρι την 31η/10/2021.

 

Πηγή: e-forologia.gr

e-Λιανικό: Προϋποθέσεις για τους δικαιούχους

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ/ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΡΑΣΗ “e-λιανικό”

Περισσότερα...
Ηλεκτρονική τιμολόγηση από όλους τους επαγγελματίες από 2019

Αλλάζουν τα πάντα στον τρόπο που οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα τηρούν στο εξής τα βιβλία τους με ό,τι αυτό σημαίνει. Στο εξής – από 1η Ιανουαρίου 2019.

Περισσότερα...
Απαραίτητη προϋπόθεση η ηλεκτρονική τιμολόγηση για τις συναλλαγές με το δημόσιο

Δημοσιεύθηκε στην Επίσημη Εφημερίδα της ΕΕ η Εκτελεστική Απόφαση (ΕΕ) 2017/1870 της Ευρωπαϊκής Επιτροπής η δημοσίευση των στοιχείων αναφοράς του ευρωπαϊκού προτύπου έκδοσης ηλεκτρονικών τιμολογίων και του καταλόγου των συντακτικών δομών αυτού σύμφωνα με την Οδηγία 2014/55/ΕΕ με τελική ημερομηνία για την έναρξη ισχύος των εθνικών μέτρων εφαρμογής όσον αφορά την προσαρμογή των αναθετουσών αρχών την 18η Απριλίου 2019.

Περισσότερα...